Kongechaluppen

Den Kongelige Rejsechalup
Den 12-åres rejsechalup fra 1886 er et smukt og velbevaret fartøj, som har været anvendt af kongehuset. Efter traditionen blev fartøjet flittigt anvendt af Frederik 9. Fartøjet anvendtes i senere tid til at ro Holmens afgående chef ceremonielt ”fra borde”, når denne blev pensioneret. Der findes filmoptagelser af fartøjet i brug helt tilbage fra 1905. Det er i sejlklar stand og brugtes af museets travalje laug. Orlogsmuseet modtog fartøjet som gave fra Kong Frederik 9.  ( Citat  af Krigsmuseets Kurator Jørgen Walseth ).

Det kan også bemærkes at det er en klinkbygget båd. Det betyder at Nordens klinkbyggede træbåde – og traditionerne omkring dem – er nu officielt anerkendt af UNESCO som levende kulturarv, der skal sikres og bevares for kommende generationer.

Lauget Kongechaluppen
Lauget Kongechaluppen er en nyere forening, stiftet februar 2022. Medlemmerne er for det meste ældre herrer og enkelte damer.

De fleste af os er pensionister, med forbindelse til det maritime miljø og professionel erfaring med drift og vedligehold af skibe. Hensigten med lauget er i fællesskab at bruge og vedligeholde en kongelig chalup, som vi har overtaget fra Krigsmuseet.

Chaluppen vil være det samlende midtpunkt for laugets aktiviteter.
For yderligere information om medlemskab, donationer og sponsorater venligst kontakt : Jan Ibenhard, formand   tel. 2984 1884  eller mail :  jan.ibenhard@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *