Øresund på Langs

Træskibe, sejldug, duften af tjære og havluft…
er du også med den 11. – 13. august 2023 ?

Øresund på langs er Danmarks størtste fælles kapsejlads for klassiske sejlførende fartøjer, uanset størrelse og uanset om båden er et lyst- eller erhvervsfartøj.

Lørdag d. 12 august 2023 mødes klassiske spidsgattere, meterbåde og skærgårdskrydsere med tremastede skonnerter, tomastede galeaser og sprydstagejoller til en stor kapsejlads på Øresund.

Det første Øresund på Langs blev sejlet i 2018. I 2023 bliver det altså sjette gang startskuddet går. Vi lægger ud med aftenkapsejlads ud for Svanemøllen fredag. Selve ØPL sejles lørdag, som tidligere. Distancen (Svanemøllen – Helsingør) er forholdsvis kort ­(ca. 18 sømil), men vi satser på at gøre sejladsen mere intens og interessant ved at indføre flere rundingsmærker undervejs.

Deltagerne lander i en havn med et helt særligt maritimt miljø og historiske, kulturelle omgivelser. En væsentlig del af oplevelsen er festen om aftenen i Hal 16, i de gamle værftsbygninger. Her serverer vi virkelig god vegetarisk mad og byder på festlig, maritim musik.

Søndag er der fælles morgenmad, og vi inviterer efterfølgende til uformel kapsejlads til København. Deltagerne får gratis adgang til et af verdens flotteste maritime museer, M/S Museet for søfart, som er bygget ind i en af skibsværftets gamle tørdokker ved Kronborg Slot. Der er også gratis adgang til værftsmuseet, som ligger i de gamle værftsbygninger.